Силва Зурлева ще отговаря за новините и актуалните предавания на Нова тв

147

Силва Зурлева, член на Борда на директорите на “Нова Броудкастинг груп”, ще отговаря за новините и актуалните предавания на медийната група на Нова тв. Досега това беше задължение на главния изпълнителен директор Дидие Щосел. С тази промяна неговите ангажименти не намаляват, защото той ще се занимава много по-активно с дигиталните проекти на групата, пише „24 часа“.

Като член на Борда на директорите досега Зурлева отговаряше за политиката на телевизиите, стратегическото развитие и новите проекти на компанията. Досегашните и задачи се запазват, като решението на MTG на практика е и повишение за нея. С тази промяна тя ще наблюдава работата на Дарина Сарелска, която е шеф на новините и актуалните предавания в медията, както и на цялата новинарска редакция.

Вики Политова – третият човек в управлението, продължава да наблюдава програмирането, маркетинга и рекламата.

Решението за реорганизация на управлението в “Нова Броудкастинг груп” е на “Модърн таймс груп” (MTG) – шведската компания собственик на медията. То е продиктувано от бизнес стратегията на групата, която обяви в годишния си доклад за миналата година, че през 2017-а ще развива с приоритет дигиталния си бизнес.

“Основната част на промяната касае Дидие Щосел, който се фокусира предимно върху дигиталните ни компании, тъй като там има най-бурно развитие и най-много придобивания”, обясни Петя Терзиева, шеф на маркетинга в медийната група. Решението на MTG за промяната в управленските задължения е било разпратено до 60 ръководители в “Нова Броудкастинг груп” в понеделник, 19 юни. По подобен начин е структурирано и програмното звено. Наскоро Нова тв назначи за директор „Съдържание“ Апостол Пенчев, който преди време беше програмен директор в Би Ти Ви. Сега той е на пряко подчинение на Политова – това пък е нейният ресор в Борда на директорите.

Тази вътрешна оперативна промяна – по думите на служители в Нова тв, предизвика подозрения, че може би ще накара Дарина Сарелска да си тръгне от медията. “Няма да напускам. За мен е важно да имам възможността да работя свободно, както досега, и да развивам новините на “Нова” в същата възходяща посока”, каза тя пред “24 часа”.