Шведът, ритнал камериерката в Слънчев бряг, се измъква – ще плати само смешните 5 бона обезщетение

36

Той е с чисто съдебно минало и ще получи минимална присъда

Бруталният швед Ралф Сундберг, ритнал камериерката в Слънчака, май ще се измъкне, пише Пик. В момента той продължава да търка леглото в ареста, след като магистратите не му промениха мярката.

„Днес започва предявяване на обвинението на Ралф Сундберг и ако няма забележки от адвокатите му, утре или най-късно в сряда ще бъдат внесени документите в съда и ще бъде насрочена дата за делото. Срокът е един месец за насрочване на дата, но вярваме, че нещата ще се работят бързо“, обявиха пред от прокуратурата в Несебър.

Според юристи казусът ще бъде разгледан бързо, като най-вероятно ще се стигне до споразумение.

Причината за това е, че Ралф е чужд гражданин и няма данни за други негови прегрешения на територията на България. Обвинението срещу него ще е за нанасяне средна телесна повреда, за която законът предвижда до 3 години затвор.

Предвид факта за чистото съдебно досие, юристите предвиждат условна присъда и финансова компенсация за жертвата.

Отделно от това пострадалата камериерка Дияна Петкова може да се конституира като частен обвинител и да го съди за обезщетение, за да получи по-голяма сума.

Според информационната агенция Ралф ще се бръкне с около 5 бона глоба по наказателното дело и евентуално още толкова, ако Петкова го съди от частен характер.

Дали ритник в лицето струва тези пари е друг въпрос. За един швед 2500 евро са нищо пари.
Припомняме, че след инцидента първоначално Ралф бе задържан за 24 часа и после пуснат от съда. След като скандалното видео с ритника в лицето на камериерката обиколи интернет, Сундберг бе арестуван отново.

В съда на първото гледане на мярката му чужденецът се разплака и повтаряше, че не помни нищо от този ден, освен, че платил с карта в заведението, където се наливал. Обясни също, че дошъл на нашето море, защото лекувал кожно заболяване – псориазис.