Google ще помогне на потребителите на Android като акцентира най-качествените приложения

32

При над 2 млн. приложения в Google Play Store, намирането на добри програми може да се окаже предизвикателство. Google смята да помогне на потребителите на Android, като акцентира кои са най-добрите приложения по нов начин, съобщи самата компания в своя блог.

Приложението Play Store ще получи нова секция – Android Excellence. В нея Google ще поставя само приложенията, които смята, че са най-добрите В тази секция ще попадат програмите с „невероятно потребителско преживяване“, които същевременно спазват и най-добрите практики за качество и сигурност.

Освен това са приложения, за които се знае, че ще работят добре на възможно най-много телефони. Това ще са приложенията, които ще са символичната летва за прескачане от останалите програмисти. Те са и приложенията, които според Google отговарят най-добре на собствената визия на компанията за това какво е възможно от програмите и игрите за Android.

Вече има и първия списък с избрани приложения. Сред тях са Evernote, HotelTonight, Vivino, Sleep as Android, Skyscanner, Pocket и др. Сред първите топ игри са Hitman Go, Kill Shot Bravo, Golf Clash и др. Секцията ще се обновява редовно, като избраните програми ще трябва да продължат да държат на високото качество. В противен случай ще бъдат махани от нея.