Две лица са „задържани под стража“, заради грабежи в Старозагорско

20

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Кирил М., на 40 г., привлечен като обвиняем за това, че на 23.05.2017 г., в гр.Стара Загора, отнел чужди движими вещи – сумата от 50 лв., от владението на другиго без неговото съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, като престъплението е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196 ал.1, т.1 вр. чл.194 ал.1 вр. чл.29 ал.1, б.“А“ и б.“Б“ от Наказателния кодекс и за това, че на 23.05.2017 г., Това предадоха от прессцлубата на Апелативна прокуратура – Пловдив, за „Нова вест“.

В гр.Стара Загора, направил опит да отнеме чужди движими вещи – дамски портфейл и сумата от 150,00 лв., от владението на другиго, без неговото съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини и е извършено при условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196 ал.1, т.1 вр. чл.194 ал.1 вр. чл.29 ал.1, б.“А“ и б.“Б“ вр. чл.18 ал.1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Кирил М. е многократно осъждан за извършването на тежки умишлени престъпления от общ характер. След извършването на горепосочените деяния се е опитал да се укрие, като е напуснал територията на гр.Стара Загора, но е бил заловен в резултат на бързи оперативно – издирвателни мероприятия.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи и мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Тихомир Т. ,на 35 г., привлечен като обвиняем за това, че на 30.05.2017 г. в гр. Ст. Загора, чрез техническо средство прерязал обезопасително въже, и противозаконно отнел чужда движима вещ – велосипед, от владението на другиго, без неговото съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.196 ал.1 т.2, вр. чл. 195 ал. І т. 4 във вр. с чл. 194 ал. І във връзка с чл. 29, ал.1, б.“а“ и б.“б“ от Наказателния кодекс.

Обвиняемият е осъждан за престъпления против собствеността и др., не е реабилитиран. Определението на Районен съд-Стара Загора подлежи на жалба и протест пред Окържен съд-Стара Загора.