Разбиха нарколаборатория за производство по пъръчка на клиента (СНИМКИ)

28

Близо един килограм прекурсори и готов метамфетамин, достатъчен за изработване на 50 дози са иззети при разбиването на поредната нарколаборатория от полицията в Сливен. Спецакцията е осъществена вчера от служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР-Сливен.

До реализацията се е стигнало след продължителна работа на полицейските служители за разкриване и пресичане на дейността на нарколабораторията и разпространението на наркотичното вещество. В хода на акцията е намерен и иззет готов метамфетамин, като по данни на криминалисти количеството е достатъчно за производството на 50 дози, стойността на които е приблизително 1800 лева. При извършване на процесуално- следствените действия в апартамент в центъра на град Сливен бяха установени криминално проявеният Т.М.(47г.) и 31-годишният И.Р. без криминални прояви.

От жилището полицейските служители са иззели, освен готовия метамфетамин, около 1 килограм прекурсори и вещества необходими за производството на синтетичен наркотик.

Т.М. е произвеждал наркотичното вещество по поръчка на клиенти почти ежедневно и е считан за един от основните дилъри на дрога в региона. Той е криминално проявен и осъждан за същата престъпна дейност и кражби. Задържан е за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.
През миналата година на територията на ОДМВР-Сливен са разбити 17 лаборатории за производство на синтетичен наркотик, установените извършители са 114, като по-голямата час от тях са получили ефективни присъди. От началото на 2017 са ликвидирани 4 нарколаборатории за синтетичен наркотик и 5 помещения за сушене на канабис.
Операциите по пресичане производството и разпространението на наркотични вещества продължават.