Възрастен мъж обра банка, за да попадне в затвора. Причината ще ви изненада

43

71-годишен американец извършил обир на банка, за да попадне в затвора. Това бил неговият начин да избяга от дома и най-вече от жена си, пише изданието „Канзас сити стар“. В съда мъжът признал вината си и обяснил ситуацията. Според него затворът ще е наказание не толкова за него, колкото за жена му. И адвокатът, и прокурорът призовали съдията да прояви снизходителност, пише БГНЕС.

Към молбата се присъединил и вицепрезидентът на ограбената банка и касиерът, когото Рипли заплашил. Грабежът е извършен в Канзас сити през 2016 г. Рипли заявил след караница с жена си, че ще му е по-добре в затвора. Той отишъл до банка, разположена в съседство с полицията. Там показал на касиера бележка с думите „Имам пистолет, дай парите“. След като получил 2294 долара, мъжът седнал и зачакал полицията.

Съдът наложи на мъжа 6 месеца домашен арест и 50 часа общественополезен труд. Той ще трябва да върне и 227 долара за претърпяната от банката загуба, след освобождаването на служителите по-рано в деня на обира. Рипли ще трябва да внесе и 100 долара във фонд за жертвите на престъпления.