Две невръстни момичета вдигнаха на крак полицаи и спасители

28

Две невръстни бегълки от врачанското село Чирен вдигнаха на крак полиция и Гражданска защита. Сигнал за изчезването на 13-годишната Светла Иванова и година по-голямата й приятелка Борислава Петкова бил подаден на спешния телефон 112 в събота по обяд, пише „Монитор“.

Момичетата избягали след като Светла се скарала с майка си. В издирването на непълнолетните се включили и доброволци от селото, организирани от кмета Диан Дамянов. Екипите претърсили не само Лиляче, но и околните села Девене и Три кладенци, като и природния феномен Божия мост.

Издирването било прекратено временно към 22 часа в събота. Уговорката била търсенето да продължи щом се съмна. А кметът на Враца Калин Каменов обещал да осигури подкрепление и от военното формирование в града.

Но в 1 часа през нощта срещу неделя дошла щастливата развръзка. Бегълките били намерени в района на жп-гарата във Враца от патрулиращ полицейски екип. Двете момичета били разпитани в районното управление на МВР. От обясненията им станало ясно, че решението за бягство те взели спонтанно и нямали ясен план какво да правят. Ученичките били предадени на родителите им по първи петли в неделя.