Борисов: Очаквам в понеделник указ от президента за отстраняването на Узунов

30

Премиерът Бойко Борисов заяви, че очаква в понеделник указ от президента за отстраняването на съветника на държавния глава Пламен Узунов, пише Дарик.

Борисов каза това пред журналисти при проверката по изграждането на третия лъч от метрото. Коментарът му е във връзка с излезлите в медийното пространство снимки на бившия служебен министър на вътрешните работи и съветник на президента – Пламен Узунов с нацистки поздрав.

Борисов даде пример за това как той е уволнил зам.-министър заради снимки с хитлеристки поздрав.

По отношение на интервю от вчера на президента Румен Радев Бойко Борисов каза, че няма да нарушава добрия тон, макар че имал основания. Той заяви, че е заварил в Министерския съвет секретно постановление на служебния кабинет, което препоръчва да се вземе решение за купуване на самолети „Грипен“. Експертите ще решат какво да вземат, каза той. Когато си говорим за такива скъпи играчки, трябва да преценяваме кое е най-важно, заяви Борисов.

„Стенограмата за КТБ е в моя услуга. Но от тук нататък вече КСНС губи своя смисъл. Аз ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре или ако се извади монитор, както във ВСС. Няма да допусна след година-две-три да ме скарат с някоя съседна държава, ако сме изказали свои опасения, съображения и някой реши да си направи евтин пиар с това“, заяви премиерът.

Предпазното съоръжение по границата работи, става добро, направихме много пътища там, заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов на въпрос за нападките на опозицията по въпроса със защитното съоръжение по българо-турската граница.

Съоръжението ще бъде „в огромната си част непреодолимо, когато свършат обществените поръчки и бъдат накичени термокамери, видеонаблюдение и с новите автомобили“, обясни Борисов.

ДАНС и Държавната финансова инспекция работят по сигналите, ако някой е нарушил нещо, когато двете агенции си дадат докладите на прокурорите, те ще вземат мерки, посочи той.

„Факт е, че за нашето съоръжение и във Франция, и в Германия, и в ЕК знаят, че сме направили нещо стабилно, добро и всички благодарят за това, че защитаваме добре границата. Това е важно“, заяви той.