Какво ще бъде времето до края на седмицата?

45

Днес следобед на места в планинските райони на Западна България ще има превалявания от дъжд. Като цяло обаче времето ще бъде топло и предимно слънчево. Това показва анализ на средносрочните модели на времето, представени в „Дарик кафе“.

В сряда денят ще започне със слънце, а следобедните часове в планинските райони на Западна България ще има превалявания. В нощта срещу четвъртък вече ще има повече валежи. Дъждът се очаква да започне от Северна България още в сряда вечерта, а в четвъртък вече валежите ще обхванат цялата страна, възможно е да са придружени с гръмотевици.

Този атмосферен фронт обаче ще премине бързо и в петък и събора отново ни очаква хубаво време. В неделя денят ще започне слънчево, но около обяд и следобед от североизток ще се заоблачи бързо почти над цялата страна. Главно в Централна и Североизточна България в следобедните часове на последния ден от седмицата ще има превалявания и гръмотевични бури.

От понеделник времето отново ще се стабилизира и в първите дни на новата седмици валежите са малко вероятно.

Температурите ще са в интервал между 27 до 32 градуса, на местата с валежи малко по-ниски. Сутрин температурите ще са около 15-17 градуса.