Коя фирма забрани на работниците си да носят брада?

0
blank

Никакви бради на работното място. Такава забрана издаде една строителна фирма, заради опасения, че лицевото окосмяване може да причини сериозни рискове за „здравето и безопасността“ на работниците, пише британското издание „Метро“, цитирани от fakti.bg.

Според въведеното правило, всички служители трябва да бъдат гладко избръснати, като изключение се прави само за онези, които не могат да се бръснат по медицински причини.

Освен това всеки служител, който се намира на някой от обектите на фирмата, е задължен да носи маска, предпазваща го от праховите частици.

От управата на фирмата заявяват, че малка и спретната козя брадичка е приемлива само в случай, че не пречи и не поврежда предпазната маска, заявяват служители.

Според синдикатите, „от арогантността на собствениците може да ти настръхне косата“.

„Това е изключително деликатен въпрос, който може да доведе до огромни културни, религиозни и лични проблеми. За подобно решение трябва първо да се поиска мнението на служителите, а не да им бъде налагано“, се казва в официално изявление на синдиката, който също така определя наложената забрана като „пример за глупостта, породена от скъперничество“.

Според обединението, бранещо правата на работниците, използването на предпазни маски трябва да е последна мярка за елиминиране на рисковете.

реклама

реклама