Първокласничка удари съученичка в главата с бутилка шампанско

0
blank

Сблъсък между две момичета от първи клас средното училище „Иван Вазов“ в Бургас завърши с нараняване на главата на едно от децата.

Инцидентът е станал вчера двора на училището, по време на почивката в занималнята. Заради пропуска в опазването на здравето на децата тяхната учителката беше уволнена, пише novini.bg. Според директора на училището, децата са приятелки и играели заедно. По думите му, те са късали цветя, когато намерили бутилка от шампанско в тревата.

Предполага се, че те са се скарали за нея. Детето се завърта, едното и удря с бутилката над дясната вежда другото дете. Те самите твърдят, че са добри приятелки и как се е стигнало до този инцидент сами не могат да дадат обяснение, каза Виктор Григоров, директор на СОУ „Иван Вазов“.

Притеснението е, че отново има сблъсък между деца, и то в първи клас на едно от бургаските училища. Добрият резултат е, че родителите много бързо намериха общ език помежду си, нямат претенции един към друг, заяви Виолета Илиева, директор на РИО-Бургас. Най-вероятно бутилката от шампанско е останала от изпращането на абитуриентите от Професионалната гимназия по електротехника, което е било само половин час преди следобедната смяна на средното училище. Възможно е в този момент преди да е било почистено там да е останала някаква бутилка. По принцип бутилки не е редно там да има, посочи Виктор Григоров.

В училище „Иван Вазов“ учат близо 250 деца, а в професионалната гимназия около 500. Училището е в центъра на морския град, с високи огради и специализирана охрана.

реклама

реклама