Павлиони и сергии станаха на пепел в Пловдив (СНИМКИ)

0
blank
Снимка: Радко Паунов/24часа

Павилиони и сергии станаха на пепел след нощен пожар на знаковия пазар на ул. „Младежка“ в Пловдив, пише 24часа.

Той се стопанисва от бизнесмена Атанас Червенков-Райфъла. подсъдим за поръчителство на палежи на автомобили. Същият от дълго време е в ареста и срещу него върви процес в пловдивския окръжен съд. Той е концесионер на тържището от 2003 г.. а общината безуспешно се опитва да си върне пазара.

Продавачи отхвърлят версията палежът да е дело на конкуренти. „Разбираме се всички добре, помежду ни няма война“, казва търговката леля Йорданка. Тя и колегите й смятат, че клечката е драсната или от наркомани или от пиромани.

„Преди два дни наблизо бяха запалени две коли. Миналата седмица друга сергия пламна, а също и чадърите от заведение, разположено на пазара. От Гергьовден насам имаме 5-6 пожара, като този е най-големият“. казват продавачи на зарзават и плодове.

Всичко в опожарените павилиони е унищожено – стока, документи и касови апарати. Леля Йорданка изчислява щети за 2000 лева.

Полиция разследва причините за пожара и разпитва продавачи. Не е изключено палежът да е отговор на посегателствата, извършени от собственика на пазара. Той отговаря пред Темида за поръчителство на палежи на автомобили, сред които три джипа на ексдепутата от ГЕРБ Антоний Йорданов.

Райфъла е подсъдим и за поръчителство на убийство на собственика на медицински център Аргир Гяуров. който оцеля по чудо след намушквания с нож. Червенков е собственик и на частната Бърза помощ в Пловдив.

blank
Снимка: Радко Паунов/24часа

реклама

реклама