Twitter и Bloomberg създадоха общ новинарски канал

46
Снимка: sagmart.com

След месеци на траен спад социалната платформа Twtter започва да радва повече инвеститорите си. Обявеният от компанията ръст от 6% на активните потребители и по-добрите финансови резултати през първото тримесечие бяха последвани от покачвания в цената на акциите и още позитивни новини.

В началото на седмицата Twitter и Bloomberg обявиха съвместното си партньорство за създаване на канал с ексклузивно новинарско съдържание, което да се излъчва на живо, 24/7 през социалната мрежа. Само тази новина накара акциите на компанията да се покачат с 6% до 17.54 долара.

Компанията обяви и 16 нови видеосделки, с които Twitter ще излъчва различни спортни, новинарски и развлекателни събития, създавайки един все по-силен „телевизионен“ елемент с предавания на живо. Някои от бъдещите партньори са влиятелни организации и медии като Buzzfeed, Vox Media, NFL (Националната футболна лига), WNBA (женската баскетболна асоциация). Това със сигурност ще изправи социалната мрежа много по-силно срещу Amazon с тяхната видеоуслуга за предаване на спортни събития.

Основното събитие обаче беше признанието на ветерана инвеститор Марк Кюбан пред CNBC, че е започнал да купува акции на Twitter, защото според него „те най-накрая се се стегнали по отношение на изкуствения интелект“. Компанията започна да прилага най-съвременни разработки на изкуствен интелект, с които да противодейства на множеството злоупотреби.

След тази новина във вторник цената на акциите на Twitter достигна 18.28 долара – най-високата стойност от февруари насам. Възходът продължи и до днес котировките достигат 18.57 долара.

Въпреки промяната и смяната на посоката не всички са оптимисти. Скот Кеслер, капиталов анализатор за CFRA, понижава прогнозите си за акциите на компанията от „задръж“ на „продай“, защото вече надхвърлят неговата цел от 16 долара. Според него въпреки последните позитивни новини оценката на компанията е „прекомерна“.
„Все още виждаме сериозни фундаментални проблеми, свързани с конкурентите и изпълнението“, заявява той пред Financial Times.

Източник: capital.bg