Взрив на газова бутилка разтърси жилищен блок в Русе (СНИМКА)

55

Взрив на газова бутилка разтърси блок „Съединение“ в Русе рано тази сутрин. Инцидентът се размина без сериозно пострадали хора, предаде topnovini.bg.

Малко преди 9 ч. пламъците обхващат жилище на третия етаж във вход на блока на улица „Цар Асен“ 26. Чува се и силен гръм. В апартамента живеят възрастен мъж и неговият син, между които не са липсвали шумни скандали твърдят техни съседи. Междувременно огънят вече е превзел и втория етаж. Опушени, изпочупени, а дори и обгорели са и дограмите и на съседните жилища.

На място за броени минути са пристигнали 4 екипа на РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ с пожарни автомобили, полицаи и Спешна помощ.

Хората са изведени на време и пострадали няма, като медиците помагаха на две жени да се възстановят от стреса и да поемат чист въздух в двете линейките.

По първоначална информация, причина за инцидента е монтирането на котлон, подходящ за по-малка туристическа бутилка на една голяма газова бутилка. Винтилът най-вероятно е изпуснал и газът се е възпламенил.

Органите на реда предстои да извършат оглед, за да изяснят причините и щетите от случилото се.

Снимка: ruse.topnovini.bg