Пиян шофьор се удари с джипа си в скала

44
Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

31-годишен шофьор от Панагюрище, който е седнал зад волана в нетрезво състояние, се е ударил с джипа си „Нисан“ в скален скат.  Инцидентът е станал между селата Поибрене и Петърч , когато 31-годишният панагюрец Р.М. загубил управление над джипа си и возилото се блъснало в каменната преграда встрани от пътя, пише „Монитор“.

Когато пристигнал екип от Районното управление на МВР в Панагюрище органите на реда тествали шофьора с дрегер и пробата отчела 1,42 промила концентрация на алкохол. От полицейската дирекция в Пазарджик съобщават, че седмина, седнали зад волана под въздействие на алкохол или наркотични вещества, са задържани от униформените патрули за времето от събота до днес.

При рутинни проверки на полицията в областта били спипани още С.М.- 25г. и 22-годишната М.З. от Панагюрище, Х.Д.-27г„ от село Поибрене и Б.Г.-26г„ от село Момина Клисура. Всички те били зад волана с концентрация на алкохол над 1.2 промила, като дамата била с най-високи стойности – 2.31 промила. В.Р.- 28г. от Костандово и К.Л.- 29г. от село Мало Конаре са засечени да шофират под въздействието на наркотични вещества. И седмината са задържани за срок от 24 часа, а спрямо тях са образувани бързи и незабавни производства.