Наем от 2,50лв. на кв.м. за събор „Умни петък“

61

Общината в Дупница стяга традиционния събор Умни петък, правен всяка година в петъка на Светлата седмица след Великден, казаха от местната администрация. Отново се очаква истинско стълпотворение от търговци, посетители и гости от страната, съобщи Кмета.бг.

Определен е наем от 2,50 лева за кв. м. открита площ за разполагане на сергии за продан на стоки, за скари и за продажба на храни и лакомства. По вече утвърдено правило най-многобройни са търговци с дрехи, както и всякакви домашни сечива и стоки, идващи чак от Северна България, Пловдивско, Хасковско, коментираха организаторите.

В дните от 20 до 22 април, близката и най-натоварена заради събора, улица „Булаир“ до кръстовището с общинската болница ще бъде затворена за движение. И площадката пред и около централния храм „Св. Георги“ ще се пука по шевовете от съборяни.

Архиерейското наместничество също обяви наем от 2,50 лв. за квадрат – постъпленията ще отидат за ремонти на храмове и за строеж на сграда, отредена за школа по дърворезба и иконопис, при старите градски гробища, обяви архиерейският наместник на Дупница отец Георги Паликарски.