ГЕРБ и Патриотите готови за пълен мандат, ще управляват с програма от 21 страници

76

Обединените патриоти и ГЕРБ са готови с програма за управлението на страната до 2021 година. Партиите обявиха, че са готови за пълен мандат.

„Преговорният процес за изработването на общата стратегическа програма на бъдещето коалиционно управление вече приключи, предаде NOVA. Програмата е разписана на 21 страници – като една символика за това, че се обединяваме около общото си решение да организираме и да проведем управлението на страната до 2021 година”, обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

„В резултат от изборите в края на март нямаше много възможни комбинации за съставяне на бъдещо правителство. Ние сме длъжни в името на интересите на България да постигнем обща програма и да реализираме общо управление, тъй като други варианти няма. За нас е недопустимо каквото и да е било обединение и сътрудничество с ДПС. Вариантите с участието на БСП и Воля са нереални, тъй като не може да се постигне мнозинство в Народното събрание”, каза още Симеонов.

„Винаги съм считал демокрацията като нещо свято, а най-доброто, което демокрацията е измислила, са изборите, при които народът си казва думата. Ние бяхме заявили, че нашите партньори ще бъдат Обединени патриоти и Реформаторския блок. Ние отстъпвахме в пенсиите, те в други неща. Но винаги сме се водили от принципа „България над всичко“, заяви от своя страна Бойко Борисов.

А за управленската програма каза: „Материалът е добър“.