Има вероятност Слави да разтрогне договора си с БТВ

30

Целият казус е свързан с изчитането на писмото. Предаването беше спряно с едно фиктивно писмо до мен. Това е цензура, защото аз с изчитането на това писмо не нарушавам никакъв закон, нито договора, който имам с BTV. Това заяви на пресконференция Слави Трифонов.

„Предаването не е само развлекателно, в договора е записано, че аз и моят екип ще изказваме и позиция. Това е цензура. И друг път са ми спирали предавания, но не в тази телевизия. Причината е нелепа. Искахме да бъдем откровени с нашите зрители, затова го правим чрез медиите. В това предаване нямаше нищо по-специално освен изчитането на едно писмо, което аз по-рано пуснах, а дори и новините в BTV го коментираха“, заяви шоуменът.

„Всичко е заради СЕМ – те не пазят Свободата на словото, те го ощетяват.  Подобно писмо пуснахме и преди около месец и половина, но тогава предаването си беше излъчено, а сега след като пуснах това писмо веднага след изборите, то веднага беше спряно. „

„Не ви ли в неудобно, че сте на 113 място по Свободата на словото?! – казва Слави на журналистите в залата“.

„Със или без зрители аз ще направя предаване. Веднага след конференцията аз и моите колеги отиваме да правим предаване, в което отново ще прочета писмото, а БТВ  ще прецени дали ще го излъчи.“

Вероятно Слави ще си тръгне от BTV, тъй като билети за шоуто тази вечер не се продават, а той вече говори с адвоката си за разтрогване на договора. Сашо Диков пък му отправи покана за своята телевизия.