Ето защо „Шоуто на Слави“ бе спряно снощи

37

Вчерашното предаване на „Шоуто на Слави“ е свалено заради отвореното му писмо и свързани с него призиви за бунт и гражданско неподчинение в нарушение на редица закони.

Официалната позиция на bTV, че „bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV“.

Ето и целия текст на информацията:

„bTV прави промяна в програмата си за вечерта. В 22.30 ч. ще бъде излъчено повторение на епизод от „Шоуто на Слави”. Първоначално планираният за днес епизод няма да бъде излъчен, поради несъответствие със стандартите за телевизионно съдържание на неутрална и обективна телевизия като bTV, която не толерира едностранно представяне в програмите си.

bTV и „Седем осми” имат сключен договор за създаване на предаване с развлекателно-информативен характер. Уважаваме професионализма на екипа на „Седем Осми” и опита им в създаване на развлекателни програми.

Същевременно bTV Media Group не проявява отношение към политически пристрастия на своите водещи, стига те да не влияят и да не се отразяват на работата им за bTV. „

Днес Слави Трифонов и екипът му ще дадат пресконференция в 13.00 часа, но още не е съобщено къде.