Моторист без книжка блъска жена, която по-късно почива в болницата

34

Вчера моторист, поради невнимание и несъобразена скорост блъска възрастна жена, пресичаща пътното платно. В последствие жената е откарана в болница, където по-късно почива. Това съобщиха от пресцентъра на МВР Монтана, за „Нова Вест“.

На 21.03.2017 г. около 18,35 ч. на ул. „Първа“ в село Сталийска махала, с посока на движение от гр. Лом към с. Василовци, Р.Ц./26 г./ от гр. Брусарци управлява мотоциклета си „Хонда ЦБР600“ с монтанска регистрация, като при движение с несъобразена скорост с пътните условия и вследствие проявено невнимание и непредпазливост срещу частен дом на ул. „Първа“ блъска пресичащата пътното платно 80-годишна пешеходка от същото село, при което й причинява множество наранявания по тялото.

Пострадалата е откарана от екип на Спешна помощ в МБАЛ Лом и е настанена в ОАРИЛ за лечение, с опасност за живота, където по-късно е починала. Водачът е изпробван за употреба на алкохол с алкотест, като пробата е отрицателна.

Установено е, че водачът не притежава съответната категория „А“ за управляваното МПС. Съставени са му 2 акта по ЗДВП.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал. 1, буква „в“ във вр. с чл. 342, ал. 1 от НК в РУ Лом.