Тролейбусни жици увиснаха на централно кръстовище в Пловдив и създадоха опасност за преминаващите

135

Тролейбусни жици паднаха и създадоха сериозна опасност за преминаващи автомобили и хора на оживено кръстовище в Пловдив, пише „Фокус”.

„Заради корозия на укрепителните елементи, които държат тролейбусните жици, една от планките се е откъснала и жиците са паднали почти до земята”, съобщи районният кмет. Това се е случило на оживено кръстовище на бул. „Дунав” с ул. „Васил Левски”, в началото на ул. „Карловско шосе“.

„Късмет е, че е паднало точно на разширението на джоба на автобусната спирка, а не на булеварда, който е изключително натоварен”, каза районният кмет. Наблизо има ресторант, откъдето са подали веднага сигнала.

От районната администрация са започнали незабавно укрепителни дейности. Комисия от районната администрация е установила, че укрепителните елементи на жиците са много компрометирани и опасни.

На дружеството „Градски транспорт”, което стопанисва съоръженията и се управлява от синдик в момента, е съставен констативен акт за опасни съоръжения и предписания в срок от една седмица да се извършат укрепителни дейности, или да се премахнат.

„В противен случай ще пристъпим към принудително премахване на съоръженията, тъй като са много опасни и може да стане страшно”, коментира районният кмет. След това по съдебен път районната администрация ще си търси парите от дружеството.

Кмета посочи и още един опасен стълб, който придържа жиците и се е пречупил и наклонил, и той също трябва да бъде укрепен, или премахнат. Стълбът, който се намира по бул. „Дунав”, срещу блокове 1 и 2, също е включен в заповедта за сериозни укрепителни мерки.