Янков: Пропуските в бюджета на МВР принуждават общините да даряват средства на силовото ведомство

0
6

На провелата се днес сесия на Общинския съвет на Община Генерал Тошево, съветниците гласуваха дарение на парична сума, в размер на 100 000 лева, на МВР, за изграждане на две гаражни клетки за пожарни коли в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.

Необходимостта се поражда от факта, че предоставените пожарни коли са с по-големи габарити и не могат да се съхраняват в наличните гаражи, а са оставени на домуване в РС“ПБЗН“ гр. Добрич.

„МВР предоставя оборудване, но не и финансови средства за изграждането на подходящи помещения за адекватното му съхраняване.“ – посочи водачът на листата на „БСП за България“ в Добричка област, Красимир Янков.

„Пропуските, некомпетентността в силовото ведомство, с министър Румяна Бъчварова, не са само в определяне и изпълнение на целите и задачите, но и по отношение на предложения бюджет на Министерството.“, заяви още Янков.

Бюджетът е одобрен с мнозинството на ГЕРБ във вътрешната комисията, с председател Цветан Цветанов, и от Народното събрание, въпреки критиките на БСП.

За да функционират ефективно звената на МВР, общините предоставят с дарения целево средства.

Примерът с решението на ОС Генерал Тошево не е единствен. – добави Красимир Янков.

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

реклама

реклама