Утре е 8-и март: Как да изберем най-подходящите цветя? (ВИДЕО)

369

Сезонните цветя са най-търсени от мъжете

8-и март – политическо събитие, станало част от културата на много страни. Днес – символът му неслучайно е цветето, предаде Нова.

Правила има и за букетите – за дамата на сърцето – червени рози. За колеги, съседни и познати – предимно единични цвета, но не и червено.

Над 80% от цветята у нас са внос. Рози от Еквадор и Кения, орхидеи от Тайван, или лалета от Холандия. А какво по-хубаво от това да подарите целия свят на една жена. Пък било то и символично с цветя.

Сезонните цветя са най-търсени от мъжете. И заради това, че са красиви и заради аромата си.

Преди години България е била сред големите производители на карамфили, но днес – такова производство почти няма. Ботаническата градина към БАН има над 2 000 вида растения, а най-ароматните са лесни за отглеждане и вкъщи.

Освен цветята, станали почти задължителни и превърнали се в златна мина за търговците, за празника силния пол прибягва и към по-интересни подаръци – бижута, козметика, шоколад и видно или пък романтична вечеря.

А сметките показват, че за женския празник мъжете ще се бръкнат до 100 лева, за сметка на усмивките на своите половинки.