Кмет на тревненско кметство взе нещата в свои ръце и реши проблема с разбитите пътища (ВИДЕО)

67

Проблеми с пътищата не липсват почти никъде в страната и отдавна се превърнаха в болна тема за много българи.

През изминалата зима, обаче, в град Плачковци, община Трявна, проблемът с разбитите улици се задълбочава, заради снега, леда и лошото време.

Кметът на града, Борислав Борисов, приема присърце задачата да се справи със създалата се ситуация, за да предотврати евентуални инциденти. Първата му стъпка е да поиска съдействие от АПИ (Агенция Пътна Инфраструктура), тъй като разбитите пътища принадлежат към републиканската пътна мрежа и  е задължение на агенцията да ги поддържа.

Нехайното отношение на АПИ и прехвърлянето на топката към Община Трявна, обаче, попарва всякакви надежди на кмета, че проблемът ще се реши скоро и подобно на героите в народната приказка, в този случай – неволята учи. Борислав Борисов „запретва ръкави“ и решава проблема сам, от добра съвест и свършвайки работата на тези над него.

Така, вместо да изчаква тромави административни процедури, проточващи се с месеци, кметът намира нужните материали за асфалтиране на пътя и запълва дупките с пари от бюджета на кметството. „За благото на плачковчани“ е единственият и достатъчен мотив на Борислав Борисов за постъпката му!