Известен италиански диджей сложи край с евтаназия (ВИДЕО)

374
blank

Известният италиански диджей Фабо, който от 3 г. беше напълно парализиран и сляп след катастрофа, избра евтаназията в Швейцария, за да сложи край на своя „ад от болка, болка, болка”, пише 24chasa.

40-годишният Фабиано Антониани разтърси цяла Италия с апела си тези дни до президента Серджо Матарела «да го остави да умре». В Италия евтаназията е забранена, но въпреки това парализираният Фабо апелира няколко пъти във видео, показано в тв предавания, да му позволят да умре.

„Аз съм мозък, закачен за тяло, което не го слуша и което не вижда нищо около себе си“, изплака Фабо във видеоапел, записан от годеницата му Валерия.

Тези дни Фабо беше откаран в швейцарска клиника, където се практикува евтаназия и сложи саморъчно край на живота си, както е по закон в Швейцария. За да направи това, Фабо е трябвало да захапе бутон, позволяващ вливането в тялото му на смъртоносен разтвор. Тялото му ще бъде кремирано, а след това прахта му отнесена в Индия. Преди евтаназията, която струва около 10 000 евро, Фабо обяви, че „е отишъл в Швейцария със собствените си сили, а не с помощта на собствената си държава“.

До последно помощ на Фабо оказваха представители на италианската Радикална партия, която е „за“ евтаназията в Италия. Диджей Фабо претърпя автомобилен инцидент, при който пострада тежко, тъй като е бил без предпазни колани. Въпреки многото терапии след това неговото състояние остана безнадеждно.

Случаят „Фабо“ предизвика море от полемики в Италия. Приживе към Фабо се обърна и писателят Роберто Савиано, който каза „Желая ти да бъдеш свободен да избираш до самия край“.