Изключиха ученик от елитна математическа гимназия след невиждан скандал

21

За пореден път името на елитната Математическа гимназия в Благоевград бе замесено в невиждан скандал. Изключиха ученик, извършил „нападение“ над учител в час по физическо. Скандалната ситуация се е разиграла за часове и е завършила с обединение на учителски колектив, взел мъдрото решение за изключване на ученика вчера, съобщава struma.com, позовавайки се на сигнал от ученици – свидетели, пострадал ученик и родителите му.

Ето какво се случило в часа по физическо: Главният герой е единадесетокластникът Георги К.. Докато спортували в двора на училището Георги поискал от учителя си Владимир Стоянов допълнителна топка, за да играе с групата, която няма топка в момента.

Обърнал се към учителя по физическо, така както се обръщат и останалите ученици „Влади, може ли допълнителна топка“ и докато учителят се занимавал с другите Георги влязъл в стаята с топките и тъкмо да вземе топка се появил учителят Ан. Ишев, който не преподава на Георги, така започна разказа си пред нас, бащата на пострадалото момче и ето какво разказа още той: Учителят го попитал „Ти кой си бе и на какъв се правиш?“, на което синът ми отговори, че иска да вземе топка и не разбира въпроса на г-н Ишев.

Учителят го нарекъл „келеш“ и започнал със същия въпрос да го преследва по коридора и всичко това преди очите на учениците, свидетелстващи по темата. Когато синът ми влязъл в стаята с топката, Ишев влязъл след него и затворил вратата, подпрял я с тялото си.

Останали насаме и разпитът продължил, ти кой си, защо така се държиш, защо наричаш учителя си по физическо Влади и т. н., на което синът ми направил опит да обясни, че искал просто да вземе втора топка, защото искали да играят със съучениците му. След което поискал да излезе.

Молил учителя да освободи вратата, но вместо това той продължил да го притиска с въпроси и да го обижда. Тогава, синът ми, който е едро момче, излъскал учителя си и отворил врата. В това време Ишев извикал в салона заместник директора и директора на училището, които слезли и се нахвърлили върху детето ми.

Часове по-късно вчера, на спешен съвет по предложение на Ишев, детето ми е изключено от училище за упражнено насилие върху учител. Учителите не пожелаха да изслушат сина ми, съучениците му, просто провалиха живота му. Сега ще ги съдя, категоричен е бащата на Георги.