Намериха осемте откраднати кученца в Бургас (СНИМКИ)

22
blank

В резултат на бързите полицейски действия на служители от Първо Районно управление – Бургас по отношение кражбата на осем породисти кученца / седем от които от породата „йоркширски териер“ и кученце „чухуахуа“/, осъществена на 06.02.т.г. от зоосклад, разположен на бургаската улица „Шейново“, са установени и задържани извършителите на деянието – това са криминално проявените : Х.И., 28 годишен и К.Ч., 33 годишен, и двамата от Бургас.

Констатирано е, че мъжете в съучастие извършили взломната кражба за времето от 20.00 ч. на 05.02.т.г. до 09.10 ч. на 06.02.т.г., чрез повдигане на незаключена външна метална ролетна щора и счупване стъклото на входната алуминиева врата. Откраднатите осем кученца укрили в различни апартаменти в комплексите „Меден Рудник“, „Изгрев“ и „Братя Миладинови“, като смятали да ги продадат на свои познати. Намерените кученца са в добро здравословно състояние и вече са върнати на 51 годишния собственник. По негови данни общата стойност на откраднатите животни възлизала на 5 200 лева.

Х.И. и К.Ч. направили пълни самопризнания, като СА задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.

blank

blank