Мизерен хотел работи въпреки забраната на властите (ВИДЕО)

64
blank

Да платиш над 300 лева за 3 нощувки в полеви условия

Да платиш над 300 лева за 3 нощувки в абсолютна мизерия. Хотел „Рила“ в курорта „Семково“ функционира въпреки забраната за експлоатация. Зрител на NOVA сигнализира за полевите условия там.

Пламен решава да заведе децата си по време на междусрочната ваканция да карат ски. И така попадат в хотела на ужасите. Още с пристигането в хотела проблемите започнали.

„Леглата нямаха чаршафи. Донесоха ни мокри. Вратата на банята нямаше долна панта, държеше се само на долна и децата ми се плашеха да не падне. Наставаше някъв страшен ад“, разказва Пламен.

Екип на NOVA отиде в хотела заедно с представители на Здравната инспекция и Комисията за защита на потребителите. Управителят на хотела се казва Васил Георгиев Иванов. В продължение на месец той е неоткриваем. Никой от служителите на хотела не желае да съдейства на проверката.

Оказа се, че в хотела има още недоволни. Това не е първият път, в който проверяващите идват хотелa и установяват нарушения. От инспекторите разбираме, че хотелът не е изпълнил необходимите изисквания още при стартиране. Освен хотела, проверяващите затварят и басейна.

Разминаванията между очаквания и реалност за Пламен и семейството му не спират дотук. Той плаща за карта за ски влек, който не съществува.

Сега хотелът е спрян за втори път от експлоатация. На собственика ще бъде възложена максимална глоба до 15 000 лева, стига да бъде издирен.