Тираджийката, която изпя „Трепни“ отива в затвора за 3 години (ВИДЕО)

117
blank
Снимка: dunavmost.bg

 Тираджийката, която по примера на Валери Божинов поздрави всички свои колеги с песента на Цеца „Трепни“, не успя да впечатли съдиите в Пловдив с новото си амплоа, пише trafficnews.bg. Апелативният съд отмени условното осъждане на нея и приятелчетата й, разпространявали наркотични вещества на обща стойност близо 25 000 лева, и измени мерките им за неотклонение от подписка в задържане под стража.

Апелативен съд – Пловдив измени присъда на Окръжен съд – Пловдив, с която подсъдимите Любомир Георгиев, Драгомир Амбарев и Людмила Андонова са признати за виновни за престъпления по чл. 354А, ал. 1, пр.1 вр. чл. 58А, ал.1 и чл. 54 от НК и на всеки от тях е наложено наказание от по 3 години лишаване от свобода, като на основание чл. 66 ал. 1 от НК се отлага изпълнението на наказанието с изпитателен срок в размер на 5 години. Със същата присъда на всеки от подсъдимите е наложена глоба в размер на 5000 лева.

Апелативен съд – Пловдив отмени приложението на чл. 66, ал. 1 от НК по отношение наложеното наказание лишаване от свобода на всеки от подсъдимите Любомир Георгиев, Драгомир Амбарев и Людмила Андонова, като потвърди присъдата в останалата й част.

За изтърпяването на така наложеното на всеки от подсъдимите Любомир Георгиев, Драгомир Амбарев и Людмила Андонова наказание лишаване от свобода в размер от по 3 години лишаване от свобода Апелативен съд – Пловдив определи първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Решението подлежи на протест и обжалване пред ВКС в 15-дневен срок.

С определение от 14.02.2017 г. Апелативен съд – Пловдив измени взетата по отношение на Любомир Георгиев, Драгомир Амбарев и Людмила Андонова мярка за неотклонение от подписка в задържане под стража.

Определението подлежи на обжалване и протест в 7-дневен срок пред ВКС.

Подсъдимият Любомир Георгиев е признат за ВИНОВЕН в това, че на 1.01.2015 г. на път I – 8, в района на 209 км, обл. Пловдив, както и в Пловдив, без надлежно разрешително и с цел разпространение е държал високо рискови наркотични вещества с общо тегло 2240,5 грама на обща стойност 13 443 лв. – престъпление по чл. 354а, ал.1 пр.1 вр. чл. 58А, ал.1 и чл. 54 от НК.

Драгомир Амбарев е признат за виновен в това, че на 1.12.2015 г. в Пловдив без надлежно разрешително и с цел разпространение е държал високорискови вещества на обща стойност 9368, 61 лв. – престъпление по чл. 354А, ал.1, пр.1 вр. чл. 58А, ал.1 и чл. 54 от НК.

Людмила Андонова е призната за виновна в това, че на 1.12.2015 г. в Пловдив без надлежно разрешително и с цел разпространение е държала високорискови наркотични вещества на обща стойност 1199, 87 лв. – престъпление по чл. 354А, ал. 1, пр.1 вр. чл. 58А, ал.1 и чл. 54 от НК.

Припомняме, обвиняемите Любомир и Драгомир живеели заедно на квартира в Пловдив. По делото е установено, че Любомир снабдявал с наркотични вещества обвиняемия Драгомир и други лица, сред които Людмила, студентка в Пловдив. На 1 декември 2015 г. са били извършени процесуално-следствени действия, в хода на които у всеки един от обвиняемите са били намерени и иззети горепосочените наркотични вещества.

Людмила беше арестувана заради търговия със забранени „земеделски култури“. Живеела в един от блоковете на общежитията „Чайка“. Полицаите арестуваха също приятеля й Любомир, който й доставял стоката от родния им град.

Преди време Людмила живеела заедно с приятеля си, но по-късно се разделили. Въпреки това той продължил да й доставя „стока” за продан. Двамата са безработни, но припечелвали добри пари от продажбата на дрога, твърдят техни близки.

Предлагали трева и амфетамини на приятели и колеги от университета. Информацията от вуза гласи, че в момента там има криза за трева. Студенти свикнали да купуват от Людмила и сега нямали какво да пушат, твърдят още източници от средите на момичето.

Людмила, която учеше“Лозарство и градинарство“ в Аграрния университет в Пловдив, отдавна се занимавала с алтернативно „земеделие“. Студентката от Аграрния вземала на едро „трева“ от приятеля си и я продавала на студенти, които обитавали съседни стаи в общежитията. Тя е родом от Петрич и преди се занимавала с пеене в ромски оркестри.

Разпитани в хода на досъдебното производство, обвиняемите са дали обяснения, признали са вината си и съжаляват за случилото се. Тримата обвиняеми първоначално са били с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“, която впоследствие е била изменена в „парична гаранция“ – за Любомир – 5000 лева, за Драгомир – 3000 лева, и за Людмила – 3000 лева.