Пиян полицай се нахвърли върху 19-годишна шофьорка

18
blank

Полицай от град Раковски е отстранен от длъжност след като в нетрезво състояние се нахвърли със заплахи и обиди върху 19-годишна водачка, съобщава Труд.

По разпореждане на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов, срещу служителя е започнала и незабавна служебна проверка. Образувано е производство за тежко дисциплинарно нарушение и служителят е отстранен от длъжност, съобщиха от МВР.

Днес към 03.00 часа на тел. 112 бил получен сигнал за инцидент, станал на кръстовище в гр. Раковски. Според първоначалните данни, след употреба на алкохол, 56-годишен служител на полицията, който шофирал лекия си автомобил, предприел проверка на 19-годишна водачка, спряла на знак стоп на кръстовището. Започнал да отправя заплахи и обиди към нея и спътниците й – 24-годишен мъж и 17-годишен. Пристигналият на място полицейски екип е отвел всички участници в инцидента в районното управление за изясняване на обстоятелствата.

Служителят бил изпробван с дрегер, който отчел значително количество алкохол в кръвта му, той е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и мярката му за задържане да бъде удължена до 72 часа.

По случая е образувано бързо производство, в рамките на което се извършват активни процесуално-следствени действия под наблюдението на прокуратурата.