Важно за всички българи! Вижте дали партия не е откраднала подписа ви за изборите през 2017 година

34

На сайта на Централната избирателна комисия вече всеки гражданин може да извърши проверка дали някоя партия или коалиция не е използвала неправомерно негови лични данни за регистрация за вота на 26 март, съобщава offnews.bg.

На този линк в сайта на ЦИК може да проверите дали не попадате без да знаете в списък на партия или коалиция за участие в президентските избори.

Към обяд на 10 февруари подписите само на три партии все още не са в регистъра – Съюз на Свободните Демократи, Движение „Напред България“ и „КОЙ – Българската левица и Зелена партия“

Проверката става чрез въвеждане на ЕГН и 10-цифров ПИК номер, който се получава чрез имейл. Ако в предни години сте ползвали вече тази услуга, то ПИК-а, който сте получили тогава, още важи.

Ако фигурирате в някой списък без вашето знание и съгласие, то вие може да подаде жалба към Комисията за защита на личните данни. Информация за това как се подава жалба може да откриете на този линк.

Това може да стане лично на хартиен носител на адреса на КЗЛД, с писмо, по факс, по електронен път и чрез сайта на Комисията. Повече информация може да откриете тук.