Отново отложиха делото за смъртта на 18-годишния Тодор от Враца

28
blank
Снимка: Бтв

Пред магистратите братята заявиха, че въобще не са удряли и били момчето

Отложиха отново делото за смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов от Враца, който почина на улицата след спречкване с двамата братя Иван и Десислав Дамянови. Камери в съдебната сграда днес не бяха допуснати, писа Нова.

Пред магистратите братята заявиха, че въобще не са удряли и били момчето, а само са се предпазвали.

В тази връзка до 24 март трябва да бъдат направени 2 нови експертизи – за характера на нараняванията, които имали двамата братя, както и тези на починалия Тодор.

Припомняме, че преди година след спор на пътя с тях, младежът издъхна. Спречкването стана в центъра на Враца след размяна на обиди и удари. Първоначално Дамянови бяха обвинени в убийство по хулигански побдуди.

Последва петорна експертиза, която обаче доказа, че Тодор не е починал вследствие на побоя от братята, а от вродено сърдечно заболяване. Обвинението за убийство срещу Дамянови беше снето, а делото бе препратено към Районния съд в града. Сегашното обвинение срещу братята е за непристойни действия, извършени с изключителна дързост. Семейството на загиналото момче беше категорично, че не може да приеме такова обвинение.