Какво не знаем за патешкото месо

15
blank

Английската дума патица идва от думата „водолаз”, защото тези птици обичат водата и гмуркането. Патиците се отглеждат в целия свят, обикновено заради тяхното месо и яйца.

Също така се използват и техните пера, които обикновено напълват чудесно дюшеци и възглавници. Китай е най- големият пазар на патици в света.

Условията за отглеждане на патици във фермите е изключително лошо, поради което хората избират да закупуват патешко месо от свободно отглеждани птици, писа novini.bg

Ето няколко факти за патешкото месо:

• Патешкото месо се нарежда на четвърто място по консумация след пилешкото, свинското и телешкото.
• Патешкото месо е най- популярното в гурме кухнята.
• Месото от патица е сред високо-протеиновите храни.
• Месото има важни функции за тъканите в тялото ви.
• Поддържа кожата здрава и в добро състояние.
• Патешкото месо съдържа богато количество цинк и селен.
• Патешкото месо се консумира основно с гарнитура от сладък картоф или пащърнак.
• Месото е добре да се приготвя с повече масло, което обогатява вкуса.