Заловиха петима крадци на дърва, двама от тях без шофьорска книжка

38
blank

Петима души са задържани в РУ- Самоков при акция срещу незаконния дърводобив.

На 9 февруари служители на РУ- Самоков съвместно с представители на регионалната дирекция по горите провели съвместна полицейска операция с цел ограничаване щетите от незаконния дърводобив и установяване на нарушения по Закона за горите, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – София.

В хода на акцията са иззети три товарни и два леки автомобила заедно превозваната в тях иглолистна дървесина от бял бор- общо 5.8 кубика, немаркирана с контролна горска марка и непридружена с превозен билет.

От служителите на РДГ са съставени констативни протоколи и актове за установено административно нарушение по Закона за горите. В РУ- Самоков са образувани преписки по случаите. За срок до 24 часа са задържани водачите на петте автомобила.

Срещу двама от тях са образувани и бързи производства, след като в хода на извършените проверки полицейските служители установили, че шофират без да притежават свидетелство за управление на МПС в едногодишния срок от наказването им по административен ред за същото деяние- престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК.