Наша шампионка по художествена гимнастика се бори да спаси дъщеря си

103

Едно от Златните момичета – европейската и световна шампионка по художествена гимнастика Юлия Байчева се бори да спаси доведената си дъщеря – 19-годишната Александрина, съобщи bTV.

Момичето страда от остра левкемия и спешно се нуждае от костно-мозъчна трансплантация. Болестта е открита малко преди Александрина да навърши 18 г. Тя се чувствала отпаднала, уморена, но дълго не споделяла, за да не тревожи близките си. Момичето се чувствало толкова изтощено, че дори не празнувало навършването на пълнолетие. След като лекарите поставят диагнозата, следва химеотерапия и лъчетерапия. Александрина се подобрява и успява да вземе матурите с отличие, започва и работа. Преди дни обаче се оказва, че болестта се е върнала.

„Смята, че е лигаво, че е въпрос на слабост“, така Юлия Байчева обясни отказа на Алекс да застане пред камерите. За трансплантацията са нужни 250 000 евро. Юлия и майката на Алекс Галина са рамо до рамо в битката за болестта. Съпричастни са и Илиана Раева и Нешка Робева, които са загърбили противоречията си в името на това да помогнат на Алекс.