БСП ще се яви на изборите под името „БСП за България“ в коалиция с пет други партии

24

БСП подписа договор за създаване на коалиция с пет други политически формации – Политически клуб „Екогласност“, ПП „Нова зора“, Комунистическа партия на България, ЗС „Ал. Стамболийски“ и Политически клуб „Тракия“.

Новата коалиция ще се казва „БСП за България“. Това съобщи на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова, предаде БНР.

Новата коалиция не е механичен сбор от партии за употреба на власт и за субсидии, а политически съюз от съмишленици, екип от партии, които споделят платформата на БСП и имат своите реални последователи, коментира тя. Нинова отбеляза, че коалицията е създадена за всички видове избори в България.

Тя посочи, че досега в коалицията „БСП лява България“ са били 13 партии. Нинова коментира, че не рискуват с намаляването на броя на партиите в коалицията, защото залагат на почтеност. По думите й не винаги механичен сбор от партии води до по-голям резултат.

Утре „БСП за България“ ще се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори, посочи тя. Нинова добави, че допълнително ще бъдат подписани двустранни споразумения за сътрудничество с коалицията с десет граждански сдружения.