АПИ уточни причината за падналата греда, убила жена в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“

69

Корозия на носещата метална конструкция на осветителната система е причината за падането на осветителна греда в тунел „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, сочат първоначалните оценки на АПИ.

Гредата падна върху автомобил, отнемайки живота на една жена, а шофьорът беше ранен.

От АПИ посочват, че инцидентът е станал в неремонтираната тръба на тунела – тази за София. В момента движението в нея е спряно и се извършва по обходен маршрут по път I-1 София – Ботевград. То ще бъде възстановено, след като завършат следствените действия и бъде направен обстоен оглед на осветителната система.

В другата тръба тече основен ремонт. Строителните работи започнаха в началото на септември м. г. и се очаква да продължат до пролетта.

След края му ще бъде ремонтирано и осветлението на тръбата за София.

Брат и сестра са пътували в колата, върху която падна лампа в тунелт „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“. 64-годишната жена се е возила на предната седалка до шофьора и е починала на място. Нейният брат не е пострадал при инцидента. Наложило се е обаче с него да работят психолози, тъй като мъжът е бил в шок. Той все още се намира в района на катастрофата. Тялото на починалата му сестра също не е транспортирано до „Съдебна медицина“, пише 24 часа.