Политиката на Тръмп вдигна хиляди души в Лондон и Париж на протест (ВИДЕО)

18
blank
СНИМКА: ruptly/vbox7

Няколко хиляди души се събраха днес на протестен митинг пред посолството на САЩ в Лондон срещу президента Доналд Тръмп и имигрантската и външната му политика, информира „Ройтерс“, цитирана от БТА.

Демонстрантите размахваха черни плакати с кървави петна и надписи като „Не на Тръмп. Не на войната“ и „Специални отношения с Тръмп? Просто кажете не“.

Миналата седмица Тръмп издаде указ, с който замрази за 120 дни американската програма за прием на бежанци, забрани за неустановено време влизането на сирийски бежанци в страната и ограничи за срок от 90 дни достъпа на граждани на седем страни с преобладаващо мюсюлманско население /Ирак, Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан/.

1000 души излязоха на протест и в Париж срещу антиимигрантския указ на американския президент Доналд Тръмп, временно блокиран вчера от федерален съдия, информира „Франс прес“, цитирана от БТА.

„Ние сме тук, за да кажем, че не приемаме омразата“, заяви 20-годишният американец Майкъл Джейкъбс, съорганизатор на протеста, който събра мнозина от сънародниците му, както и французи и чужденци от различни националности.

„Тръмп трябва да си ходи!“, „Чужденците са добре дошли !“ „Народът единен, никога разединен!“ гласяха лозунгите, скандирани на английски, които най-много бяха подхващани от участниците, отбелязва агенцията.
ВИДЕО: ruptly