Закопчаха мъж от Търговище прокарал в обращение фалшиви банкноти

26

Искането на Окръжната прокуратура в Търговище за определяне на мярка за неотклонение “Задържане под стража“ спрямо 31-годишния Деян Т. бе уважено от състав на Търговищкия окръжен съд. Мъжът е привлечен като обвиняем за прокарване в обращение на две неистински банкноти, всяка от тях с номинал 20 евро – престъпление по член 244, ал. 1 от Наказателния кодекс. Съучастникът му в престъплението – 30-годишният Сунай А., е с мярка за неотклонение „Подписка“.

На 15 и 16 януари 2017 г. обвиняемият Сунай успял да пласира три фалшиви евробанкноти. С тях платил услуги в хотел в Търговище. На 18 януари 2017 г. Деян Т. пласирал две неистински банкноти по 20 евро в игрална зала в Търговище. Действията на двамата били засечени от полицията.
При предприетото претърсване в автомобила с чужда регистрация, управляван от обвиняемия Деян Т., е открит хероин, спринцовки, фолио, газов пистолет, маска, ръкавици, сабя и нож. Предстои Окръжната прокуратура в Търговище да му повдигне обвинение и за откритите наркотици. Обвиняемият е излязъл от затвора на 19 декември 2016 г., където изтърпял ефективно наказание за изнудване. Той е осъждан 10 пъти за различни престъпления, а криминалното му досие датира още от непълнолетната му възраст. Съучастникът му Сунай А. също е със съдебно минало.