Летище „Бургас“ спря работа

20
blank

Летище „Бургас“ спря работа заради слаба видимост и снежна вихрушка. Преустановени са всички полети, пише Novini.bg.

Затворени са АМ „Тракия“, Айтоският, Ришкият, Дюленският проход, пътят Бургас-Варна, пътят Бургас-„Петолъчката“, Бургас-Каблешково-Ахелой. Отворени за движение при зимни условия са пътищата Бургас-Малко Търново, Бургас-Созопол-Царево, Бургас-Средец-Елхово-Ямбол.

До 12.00 часа на телефон 112 са регистрирани два сигнала за бедстващи хора. Първият е за аварирал в преспите лек автомобил в района на село Детелина, в който пътува семейство с бебе на шест месеца. Вторият случай е за останал в преспите при село Кръстина минибус, в който пътува болен човек. И по двата случая е реагирано незабавно и няма опасност за живота и здравето на подалите сигналите.

По информация на ЕВН обстановката в областта е сравнително спокойна, няма регистрирани тежки аварии. 20 са екипите в Бургаско, които реагират на сигнали. Специалисти от Военноморската база-Бургас проведоха повторна операция за осигуряване на нормалното вливане на река Велека в Черно море. Към момента няма опасност пътят, свързващ Резово и Синеморец с Царево, да бъда наводнен.