Замяната на олиото с бира, когато готвим, ще ни втали, тъй като в супена лъжица олио се съдържат 120 калории, а в лъжица пиво – само 75, пише в „Дейли мейл“.
Таблоидът цитира съвет на американската специалистка по здравословно хранене г-жа Тоби Амидор. Тя ни препоръчва да задушаваме месото в тъмна бира, което му придава прекрасен аромат. Подобни ястия ще се окажат много по-здравословна алтернатива на месните продукти, приготвени с олио.
Амидор изтъква, че при готвенето в процеса на термична обработка храните губят своите витамини и минерали. Но при използването на пиво, те се запазват, тъй като алкохолът, съдържащ се в кехлибарената течност, пръв се изпарява.
Може спокойно да се прибави тъмно пиво и към шоколадената торта. Тя става много по-изкусителна и по-лека откъм калории. В бирата се съдържат големи количества витамин B, магнезий, фосфор и селен, които са от ключово значение за доброто ни здраве.