Сорос обяви война на Доналд Тръмп

29

Американският финансист Джордж Сорос съвместно с други богати либерали, подкрепили с десетки милиони Хилари Клинтън, обсъдиха действия срещу Доналд Тръмп. По време на 3-дневна среща при закрити врата в луксозния вашингтонски хотел “Мандарин Ориентал” те обмисляха големите пари да се пренасочат срещу победителя в изборите за президент, съобщи сп. “Политико”, цитиран от „24 часа“.

В събитието, спонсорирано от влиятелния донорски клуб “Съюз за демокрация”, участвали лидери на водещи съюзи и либерални групи, както и известни личности от левицата като водача на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси, сенаторa Елизабет Уорън и конгресмена Кейт Елисън. Според анализатори либералите кроят окопна война срещу Тръмп. На срещата е обсъждана стратегията на изборите за губернатор и законодатели в щатите Ню Джърси и Вирджиния през 2017 г., както и вотът за Конгрес и Сенат през 2018 г.

Участниците планирали осуетяване 100-дневния план, който Тръмп ще следва след встъпването. В документите на срещата този план е наречен “ужасяваща атака срещу постиженията на Обама и нашата прогресивна визия за справедлива и честна нация”. Междувременно преброяване на гласовете от изборите показа, че Клинтън изпреварва Тръмп с над 1 млн. от индивидуалните гласове. Новината, тиражирана от някои медии по-рано днес, че Джордж Сорос е починал, беше опровергана, съобщи “Ню Йорк таймс”. Починал е брат му Пол Сорос на 87 г. в дома си на “Пето авеню” в Ню Йорк.