Пребитият от полицаи бизнесмен: Беше ми трудно да дишам, човек седна върху мен

29

Имах сделка при нотариус. След сделката отвън ме чакаше униформено лице. То не искаше да се легитимира, но ми каза, че трябвало да тръгна с него. Не ми каза защо. Аз тръгнах в друга посока, защото не знаех, че наистина е полицай. Това заяви в ефира на Нова телевизия бизнесменът Росен Карадашки, който твърди, че станал жертва на полицейско насилие.

„В един момент чух „Стой, спри!“. Видях с периферното зрение, че извади пистолет и аз много се уплаших, започнах да бягам. След около 100 метра пресякох булевард „Васил Левски“ и там видях други полицаи и патрулка и тогава разбрах, че наистина са полицаи и са дошли най-вероятно за мен. Тогава спрях, те ме настигнаха и се започна с кошмара“, каза бизнесменът.

„Скочиха върху главата ми, с колена върху крака ми застанаха, сложиха ми белезници и на това обществено място, започнаха да ме бият. Според мен имаше поне 15 човека, които видяха какво се случва. Дано някой нещо да е записал. Ритаха ме в тялото, в главата. Бях ударен в слепоочието с дулото на някакво оръжие. Сядаха по двама човека върху мен. Не съм оказвал никаква съпротива. Дрехите ми бяха разкъсани. Питаха ме дали имам наркотици и аз реших, че ми правят постановка и, че може да ми сложат в джобовете нещо“. заяви той.

„Нямам обяснение от какво е породена тази агресия. Може да е с цел сплашване на мен и моето семейство. Аз съм съдружник в много фирми и сдружения. Някои от тези хора са ме викали в полицията, но не си спомням точно за какво. Беше преди половин година“, каза Карадашки.

„После ме вкараха в колата, това беше най-кошмарното нещо. Бях пречупен на 90 градуса и ми беше трудно да дишам. Докато бях така, човек седна върху мен. Аз не можех да дишам, а той седна върху гръдния ми кош, сякаш аз съм седалката. През цялото време ме удряха по пръстите на ръцете, имах чувството, че ми ги чупят. Аз се задушавах, давех се, не ми достигаше въздух. Това беше наистина най-кошмарното. Имаше и други неща, изключително гнусни, които се случваха. Знам, че търсите сензация, но не съм дошъл за това. Аз колабирах, умирах, а полицаят се друсаше върху мен и се смееше. Двамата на предната седалка също се смееха“, разказа Карадашки.

„Оказа се, че причината за всичко е, че не съм си бил вдигат телефона, а те трябвало да ми дадат преписка. Исках адвокат и лекар, но те не пожелаха дори да ми свалят белезниците“, каза още той. Накрая той добави и че е бил ограбен от униформените служители, като в портфейла имал 510 лева.