Борисов: Направете служебно правителство, което да изкара до изборите

20

Ще осигурим приемственост в предаването на властта, увери Борисов

„Искам да помоля вече новото мнозинство … Имаме вече съвсем друго разпределение на сили. Редно е, за да не вкарвате държавата в 1 служебно правителство, 2-ро правителство. Направете служебно правителство, което да изкара до изборите. Направете правителство, успокойте държавата и управлявайте. За каквото има необходимост, максимално ще бъдем конструктивни”, заяви премиерът Бойко Борисов пред депутатите в парламента, предаде Нова ТВ.

„Ще продължим да изпълняваме функциите си до избиране на ново правителство, ще осигурим приемственост в предаването на властта”, обеща Борисов.

„Не си спомням толкова честни избори”, каза още той.

Пред депутатите Борисов коментира, че преди 2 години, когато е поел държавата, тя е била в критична ситуация и той се надява никой да не го е забравил това.

„Тогава единственият шанс беше коалиция между ГЕРБ и РБ и да търсим подкрепа в Патриотите и АБВ (…). В най-оптимистичните ми прогнози не съм си представял, че изкарваме 2 години. Правихме редица компромиси, аз си знам какво ми е било 2 години. Опитахме се, положихме максимум усилия”, заяви Борисов.

По думите му вотът в неделя ясно е показал, че „обществото иска промяна, нещо ново”.

„Това е реален вот, промяна на политическата ситуация. Има партия по-силна от нас”, заяви Борисов. „Управлението се дава от народа. И в момента, в който той е разколебан, трябва моментално да се върне”.

„Правим си изводите, не съм се обидил, винаги гласът на хората е бил по-важен за мен (…) Много сериозни изводи сме си направили, оставаме на разположение на обществото. То сега ни каза, че иска други, длъжни сме да го направим”, заяви Борисов.

Веднага след речта си пред депутатите той излезе от пленарната зала и не дочака гласуването на оставката на кабинета.

Всеки момент народните представители трябва да гласуват оставката на кабинета „Борисов – 2”.