Швейцарски специалисти създадоха „болкоуспокояващ“ шоколад

163

Швейцарски специалисти са създали шоколад, който облекчава менструалната болка, пише в. „Дейли експрес“.

Блокчето Frauenmond, чието наименование приблизително означава „Женска луна“, е създадено от компанията „Chocolate with Love“. Майсторът на шоколада Марк Вилмер обяснява, че специалните съставки в новия продукт – 17 швейцарски планински билки, могат да облекчат състояние на дамите по време на месечния цикъл.

Комбинацията от билки и 60-процентно съдържание на какао повишава нивата на серотонина, известен като „хормон на щастието“. Това води до подобряване на настроението и чувство за спокойствие през неприятния за много жени период от месеца.

„Шоколадът съдържа полезни съставки като теобромин и хормона на щастието серотонин, които оказват благоприятен ефект и върху сърцето и кръвообращението, и могат да помогнат на дамите да се почувстват по-добре. Целта ни беше да направим месечния цикъл по-поносим за жените. Надяваме се хапването на нашия продукт да им достави същото удоволствие, каквото беше за нас създаването му“, казва Вилмер.

Майсторът допълва, че новият шоколад не е „резервиран“ само за представителките на нежния пол. „Разбира се, мъжете също могат да опитат продукта. Самият аз вече го изпробвах“, казва Марк Вилмер.

Източник: БТА