Кубрат Пулев: Искам да стана световен шампион в България

86

Събитието на годината. Не. Много повече от това. Предстоящият първи мач на Кубрат Пулев на професионалния ринг пред родна публика почти сигурно ще се нареди сред най-посетените и запомнящи се събития в спортната история на България.

Едва ли някой не знае датата и мястото – трети декември, „Арена Армеец”. Всичките най-скъпи билети за събитието – над 500 места във ВИП-ложата вече са разпродадени. Над 50% от останалите 14 000, които бяха пуснати в петък само за онлайн продажба също са намерили своите горди притежатели.

Седем години професионален бокс, 23 победи, 12 нокаута. Едно българско момче тръгва от нулата и стига до позицията на претендент за световната титла. Това момче се казва Кубрат Пулев и скоро ще вкара 16 хиляди зрители в „Арена Армеец”. Какво ти коства това?

„Като се замисля, от всичко възможно, по много, ама наистина много. Адски много труд, усилия и лишения, които съм вложил през всичките тези години. Много продължителни и трудни преговори, но и натиск от моя страна, за да може в крайна сметка този мач в България най-после да се случи. Подобно събитие е отлична реклама за България и за мен е чест, че имам пръст в реализацията му”, споделя Кубрат в интервю по телефона специално пред bTV.

Пулев следи събитията в България и по света от своята тренировъчна база в Берлин. Става рано и си ляга рано, спазва режим като дисциплиниран войник, тренира като луд и ръцете го сърбят, за да сложи ръкавиците си, от колоните в залата да гръмне „ Thunderstruck” на AC/DC и гонгът да удари в „Арена Армеец”.

„Вече официално мога да обявя, че срещата ми със Самуел Питър има конкретен залог и той смея да твърдя, не е малък. Победителят ще спечели Интерконтиненталната титла в тежка категория за професионалисти ( това е пояс на Международната боксова федерация IBF – б.р. ) . Това е много престижен пояс в нашите среди и се надявам той да стане мое притежание след красива, след зрелищна игра и пред пълни трибуни в „Арена Армеец”

„Нямам търпение този ден ( 3 декември – б.р. ) да дойде, да вляза в залата и като вдигна глава, да се огледам в морето от български знамена”, казва Кобрата, който се подготвя за своя мач №25 на професионалния ринг.

Голямата мечта си остава една – световната титла. „Вече работя по реализацията на такъв мач в България. Дай Боже преди това всичко да мине добре, но аз искам да стана световен шампион пред българска публика, в родината си”, разкрива един от най-обичаните спортисти у нас“

Защо не се качи на ринга срещу непобедения досега Антъни Джошуа и спекулации ли бяха информациите, че такъв двубой е напът да се осъществи?

„Никакви спекулации. Бяхме много близо. Просто имахме малки разногласия. Но това бе мач с огромен залог, за световна титла. За подобен мач човек се подготвя дълго и сериозно. Нямах на разположение подобно време”, признава пред bTV Пулев.

Темата, която силно вълнува боксьора в момента са президентските избори в България. В неделя той гласува на първи тур като се реди като редица други наши сънародници зад граница, но на опашка в Берлин.

„Хората не трябва постоянно да се оплакват, че нещо не им харесва. Това е денят, в който те могат ясно, законово и точно да изразят своето мнение и да покажат личната си позиция как и накъде искат да се развива нашата България. За мен, ако един човек отказва да гласува, ако нехае за съдбата на родината си, ако неглижира случващото се в нея и не се помръдва, то хора от тази порода аз бих ги нарекъл малко крайно, но те са национални предатели”, споделя европейският шампион в тежка категория.