Огромно количество контрабандни цигари иззеха при спецакция на територията на 3 града (СНИМКИ)

30

На 04.11.2016 г. на територията на гр. Стара Загора, гр. Казанлък и гр.Чирпан, от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност, ОДМВР – Стара Загора, РУ – Казанлък, Второ РУ – Стара Загора и РУ – Чирпан, e проведена специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната търговия с акцизни стоки, съобщиха от ОДМВР-Стара Загора, за „Нова вест“.

Извършени са процесуално-следствени действия – претърсване и изземване, на два адреса в гр. Стара Загора, два адреса в гр.Казанлък и на три автомобила, два от които са се намирали в местност, в близост до с. Малко Тръново, община Чирпан. Установени са и иззети общо 220 000 къса цигари без акцизен бандерол (22 мастърбокса), парични средства, мобилни карти, телефони, др.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. по чл.234, ал.2 от НК, по което на 04.11.2016 г. за срок до 24 часа са задържани 7 лица от гр. Стара Загора и гр. Казанлък.

На 05.11.2016 г. в качеството на обвиняеми за извършено престъпление по чл.234, ал.2 от НК са привлечени лицата: А. А., на 31 г., от гр. Стара Загора, Н. О., на 30 г., от гр. Стара Загора и И. С., на 23 г. от гр. Казанлък. На А. А. и на И. С. са наложени мерки за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72 часа, а на Н.О. е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.

Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпната дейност на лицата продължава.

2

3