Мобилните устройства за първи път генерират повече интернет трафик от компютрите

38

Все повече хора използват своите мобилни устройства за достъп до любимите си уеб сайтове и социални мрежи. Последният доклад на анализатори от StatCounter ни информира, че за първи път трафика на интернет от мобилните устройства е по-голям от този на компютрите, пише digital.bg.Конкретните данни показват, че смартфоните и таблетите са генерирали 51.3% от глобалния трафик, спрямо 48.7% при класическите компютри. Тази тенденция се очаква да продължи с пълна сила и през следващата година. Информацията е важна, защото показва интересна промяна в навиците на потребителите, коментира TechCrunch, цитирани от блиц.

Докладът на StatCounter показва, че мобилните устройства са предпочитани за достъп до интернет не само в най-богатите, но и в развиващите се страни. Добър пример в това отношение е Индия, където над 75% от хората го правят от смартфоните и таблетите си. Ситуацията в САЩ, Великобритания и Ирландия е по-различна, защото хората там продължават предимно да използват компютрите за достъп до интернет.

Броят на потребителите, които го правят от мобилните джаджи, обаче продължава да се увеличава със стабилни темпове. Някои от водещите компании в индустрията вече започнаха да се фокусират предимно към мобилните платформи, за да разширяват бизнеса си. Можем да сме сигурни, че тази тенденция тепърва ще се разгръща с пълна сила и ще позиционира смартфоните ни като основно средство за достъп до интернет.