Изгониха депутата от БСП Филип Попов от пленарна зала

76

Депутатът от БСП Филип Попов беше изгонен от пленарната зала от изпълняващия длъжността председател на парламента Димитър Главчев, съобщава БНР.

Народният представител от левицата отказа да си седне на мястото и настояваше да му бъде дадена думата за процедурно предложение. Председателстващият пленарното заседание Димитър Главчев помоли квесторите да изведат от залата Попов.

Причината, за поведението си по време на дебатите по предложенията за промени в правилника на парламента. Филип Попов обясни така:

Исках процедура, за да предизвикам поименна проверка, тъй като за тези важни, наистина това са важни промени в нашият правилник за организация и дейността на народното събрание, депутатите от управляващата коалиция, от ГЕРБ, искат те да минат много безпроблемно. Дали съм го обидил? Ами ако искането за спазване на правилника за организация и дейността в народното събрание, искането за процедура е обида и той я е приел като обида, може би съм го обидил, защото аз това исках, исках процедура, която ми беше отказана, а по правилник се дава незабавно.