Тъмнокож в носия се подигра с България! Обърна се към нашенки: Яжте ми куга! (СНИМКА)

54

В едноминутното клипче ирландецът Давид Омотаде ликува, че като види хубаво българско момиче й казва „яж ми куга“ (явно не може да казва хубаво „р“ – б.а.), пише „България днес“.

А след това уточнява, хилейки се, че става дума за „голям куг“.

Втората част на клипчето става още по-брутална. Чернокожият левент е облечен с красива и традиционна българска носия, а зад него двама гайдари свирят родопска музика. Младежът извиква „България“ и под ритъма на гайдите започва да се кълчи с невъобразими движения. Част от тях наподобяват полов акт, а при други удря гърдите си като маймуна.

Видеото предизвика бурна реакция в социалните мрежи, а лавината от злобни и гневни коментари заваляха към Омотаде. Ответния удар на нашите сънародници доведе и до изтриването на клипчето от Давид.

„Премахнах го не защото хората в България са расисти и ме обиждат, а заради бежанците и останалите африканци в страната. Не искам да направя нещата по-трудни, отколкото са сега за тях. Никога не съм вярвал, че българите могат да са толкова големи расисти. Благодарен съм, че живея в Ирландия“, обяви в личния си профил във Фейсбук чернокожият мъж.

Той дори показа публично съобщение от гневен българин, който го нарича с изключително обидни думи и му пожелава да се разболее от тежка неизлечима болест.

„Никога не бих пожелал това и на най-големия ми враг. Хората са толкова зли“, разочарован е от ответното отношение Омотаде.